Faceți căutări pe acest blog

Translate

Italiană Rusă Portugheză Olandeză Poloneză Engleză Franceză Spaniolă Germană

vineri, 3 octombrie 2008

Saracie, injosire vs bogatie, prestanta

Singura care merita felicitari - VASLUIUL

Vaslui-Praga (0-0, 1-1). Meci pe meleaguri moldave. Culori, verde cu galben, parca nu se potrivesc. Vasluienii antrenati de Hizo au fost la inaltime obtinand doua puncte pentru fotbalul romanesc, insa calificarea in grupele UEFA nu a venit. Pe de alta parte, incomparabila Praga cu Vasluiul. Inexistenta infrastructurii (autostrada, hotel, restaurant, muzee, stadioane) la Vaslui ne determina sa gandim la faptul ca nu are ce cauta in grupele UEFA, desi a fost singura, din cele cinci echipe romanesti participante in aceasta faza a competitiei, care a adus doua puncte si cele mai multe.

Dinamo = HAOS

Echipa condusa de Mircea Rednic nu a fost in stare sa creeze, sa fructifice, sa se califice. Inainte meciului toata lumea se credea invingatoare. Inaintea meciului se vehiculau scoruri de 2-0, 3-0, pentru Dinamo, normal, insa in minutul 80, jucatorii lui NEC au scuturat bara de l-au speriat si pe Lobont, de l-au facut sa-si muste buzele. Asadar, doua meciuri pentru Dinamo in aceasta editie a CUPEI UEFA si au adus un punct din sase. Multumim DINAMO, realizati cele mai mari performante pentru fotbalul romanesc. CATE PUNCTE ATI ADUS IN ULTIMII DOI ANI? Cate puncte ati mancat din cele adunate de STEAUA SI RAPID IN URMA CU DOI ANI? NO COMMENT!

"RAPID, ECHIPA MOMENTULUI"

Inceput de campionat foarte bun pentru echipa lui Copos si Taher. Investitii de zeci de milioane de euro. Salarii de sute, de milioane, puncte aduse din Cupa UEFA? doar unul. Este imposibil ce se intampla, doar un punct din sase posibile. Trezirea! Florian Pitis iubea aceasta echipa, cu siguranta ca o iubeste si acum, de acolo, din ceruri, dar jocul ei determina orice rapidist sa treaca in galeria alb-visinie a Clujului sau a Stelei. Speram sa nu o faca si Pitis.

Urziceniul = Unirea

S-a vazut in grupul lui Petrescu o echipa cu adevarat plina de entuziasm si determinare, insa maturitatea si forta nemtilor de la Hamburg i-a scos din carti. Acest lucru a fost recunoscut si de antrenorul Dan Petrescu. Dupa un promitator 0-0 in tur, asteptam, neincrezatori, dar cu cateva grame de speranta, ca ialomitenii sa produca surpriza, nu a fost sa fie. Poate la anul, desi meritau mai mult. Fotbalul e pe goluri.

Timisoara - Partizan - 1-3

Echipa de pe maurile Begai nu a demonstrat nimic. Partizan Belgrad arata in continuare, precum a facut-o si in ultimii ani ca nu este o echipa de neglijat. Aceasta va trece de grupe, dupa preconizarile mele, dar si dupa jocul prestat in dubla cu POLI TIMISOARA. In cazul timisorenilor am putut vedea, asculta vorbe multe, dar fapte mai putine. Bine ca Alexa, asa-zisa vedeta a Timisoarei, stie numai sa scoata jucatorii din joc pe viata, insa cu mingea stie putine. Normal, inca in plin scandal, cu puncte panalizare, cu antrenor, doar ambitios, Timisoara vine acasa.


In concluzie, toate cele cinci echipe nu au avut maturitate, stabilitate, nu au inscris goluri si nu au fost la inaltime, comparativ cu adversarele lor, accesibile dealtfel. Singurele sperante se leaga de Steaua si CFR CLUJ, ECHIPE CARE SI-AU SCHIMBAT STILUL DE JOC SI AU DEVENIT MAI AMBITIOASE, MAI PRAGMATICE.
Powered By Blogger